sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Huonekasvit: Kasvit aurinkoon


Useimmat huonekasvit viihtyvät puolivarjossa ta valoisassa paikassa, mutta eivät kuitenkaan suorassa auringonpaisteessa. Vastaavasti hyvin varjoisaan paikkaan on vaikea löytää huonekasveja. Tähän postaukseen olenkin koonnut esimerkkejä kasveista, jotka kestävät paahdetta.

Kaktukset ja mehikasvit, sekä jukkapalmu soveltuvat hyvinkin aurinkoiseen ja paahteiseen paikkaan. Nämä kasvit esittelinkin jo edellisessä postauksessa helpoista viherkasveista.

Kuva: Pinterest

Aloe Vera

Aloe Vera sijoitetaan hajavaloon tai suoraan auringonvaloon. Sitä kastellaan niukasti, mutta säännöllisesti. Talvisin multa pidetään lähes kuivana. Talvehtimaan Aloen voi viedä aurinkoiseen ja viileään paikkaan. Mietoa lannoitetta annetaan keväästä syksyyn kerran kuussa.

Kuva: Pinterest

Huikupullojukka

Pullojukka on traakkipuulaji, jota on kutsuttu myös norsunjalaksi ulkonäkönsä vuoksi. Pullojukalla on siis alaosasta paksu runko, johon se varastoi vettä. Tämä kasvi nauttii suorasta auringonvalosta. Sitä kastellaan säännöllisesti keväästä syksyyn ja mullan annetaan kuivahtaa välillä. Talveksi kasvin voi siirtää viileämpään, jolloin sitä kastellaan niukemmin. Vähätyppistä lannoitetta annetaan keväästä syksyyn. Kasvi kannattaa uudellleenistuttaa joka toinen tai kolmas kevät ja kasvualustaan lisätä samalla lecasoraa tai karkeaa hiekkaa.

Kuva: Pinterest

Rahapuu

Rahapuu on helppohoitoinen kasvi, joka meiltä myös löytyy. Se viihtyy auringossa, joten se on saanut olla olohuoneen ikkunalaudalla. Keväästä syksyyn sitä kastellaan säännöllisesti ja talviaikana multa pidetään lähes kuivana. Mietoa lannoitetta annetaan kerran kuussa, paitsi talvella.

Kuva: Pinterest

Limoviikuna

Limoviikuna on suurikokoiseksikin kasvava kasvi, joka viihtyy auringonvalossa. Liian vähäisessä valossa se saattaa tiputella lehtiä. Kasvi pidetään mielellään samalla paikalla, koska se saattaa ottaa nokkiinsa myös kasvupaikan vaihdoksesta. Limoviikuna allergisoi herkästi. Keväästä syksyyn vaatii runsasta kastelua, talvella niukemmin. Lannoitetaan joka toinen viikko keväästä syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti