Kuulun niihin onnellisiin ihmisiin, joilla on mahdollisuus päästä käsiksi peuranlihaan. Ostimme viime syksynä siskoni kanssa puoliksi yhden peuran ja tässä padassa alkaa olemaan lähes viimeiset pakastimessa olevat lihat. Lisää on onneksi tulossa tätä herkullista, villinä ja luomuna kasvanutta lihaa.
Teen enimmäkseen peurasta kastiketta. Pataan sujautetaan ruskistettujen lihojen kaveriksi pari sipulia ja reipas annos valkosipulia. Lisäksi porkkanaa tai paprikaa. Mausteeksi laitetaan timjamia tai rosmariinia ja sitten annetaan kastikkeen hautua ainakin tunnin - mitä kauemmin, sen parempi. Pöydältä löytyy myös riistalle tarkoitettu maustemylly. Kastikkeen suurustan perinteisesti vehnäjauhoilla ja soossia tehdään reilusti, koska se vain paranee jääkaapissa. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti