tiistai 21. marraskuuta 2017

Huonekasvit: Trendikasvit


Blogeissa ja sisustuslehdissä näkee välillä yllättävän paljon samankaltaisuuksia. On kyse sitten materiaaleista, väreistä, tietyistä tuotteista tai huonekasveista. Tässä postauksessa esittelen muutaman trendikasvin.

Kuva

Peikonlehti

Peikonlehtiä näkyi viime vuotena jokaisessa blogikodissa. Se on suuri kasvi, joka kasvaa nopeasti ja viihtyy valoisalla paikalla, joskaan ei suorassa auringonvalossa. Sitä kastellaan tasaisesti ympäri vuoden ja se pitää myös suihkuttelusta. Tiesitkö muuten, että peikonlehden kukasta kehittyy syötävä ja herkullien hedelmä? Valitettavasti kasvi vain on vaikea saada kukkimaan.

Kuva

Alokasia

Alokasia on melko uusi trendikasvi, jolla on suuret, koristeelliset lehdet. Se viihtyy parhaiten hajavalossa tai varjossa ja pitää säännöllisestä kastelusta. Kuivuutta kasvi ei siedä.

Kuva: Kodin Kuvalehti

Kiinanruusu

Isoäidilläni oli kattoa hipova kiinanruusu, joka kukki suurin punaisin kukkasin. Äitini on jatkanut tätä perinnettä, vaikka hänen ruusunsa ei vielä yllä kattoa lähellekään. Kiinanruusu on suuri kukkiva pensas. Se viihtyy valoisalla paikalla ja kesäksi sen voi kantaa ulos. Se ei kuitenkaan siedä alle kymmenen asteen lämpötilaa, joten Suomen kesä saattaa olla sille haasteellinen. Kiinanruusua saa kastella runsaasti keväästä syksyyn, talveksi kastelua hieman vähennetään.


Kultapalmu

Kultapalmu on yksi parhaimmista ilmanpuhdistajista. Nuorella kasvilla on useita versoja ja vasta vanhemmiten kasvi alkaa muodostaa yhtä runkoa. Kultapalmu pitää valoisasta paikasta, mutta suora auringonvalo kellastuttaa lehdet. Multa on syytä pitää tasaisen kosteana, sillä kasvi ei siedä kuivuutta.

Kuva

Kentiapalmu

Kentiapalmu on siro palmu, joka pärjää melko vähälläkin valolla. Kesällä sen voi siirtää ulos, mutta suoraa auringonvaloa on syytä välttää. Sitä kastellaan säännöllisesti ja multa saa välillä kevyesti kuivahtaa. Talvella kastelua vähennetään. Huolehdi, että ylimääräinen vesi pääsee pois, etteivät kasvin juuret ala mätänemään. Kasvi pitää suihkuttelusta.

Kuva

Huonekuusi

Huonekuusi on talviajan todellinen suosikki. Ne ovat monesti vain kausikasveja, mutta muistan lapsuuden ystävän kodissa olleen parikymppisenkin huonekuusen. Se viihtyy valoisassa paikassa ja kesäksi sen voi sijoittaa ulos. Pakkasta se ei kuitenkaan kestä. Liian lämpimässä kasvupaikassa se voi pudottaa neulasia. Kesäkaudella multa pidetään kokoajan hieman kosteana. Talvella kastelua voi hieman himmailla. Kasvi pitää myös suihkukäynneistä.

Kuva: Kukkala.fi

Kilpipiilea

Kilpipiileaa on tänä vuonna näkynyt melkein jokaisessa blogissa. Se viihtyy valoisassa, muttei siedä suoraa auringonpaistetta. Ikkunalauta onkin sille hyvä paikka. Kilpipiileaa kastellaan säännöllisesti. Varmista, että vain pintamulta saa kuivahtaa kasteluiden väliltä. Se pitää myös sumuttelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti